Lopen voor het goede doel

Brugge Unicars Kerstloop

Kerstloop Brugge - Veel gestelde vragen (FAQ)


1. Waarom start de 6 & 10 Km niet apart?

De start van de 6 Km en de 10 km zal ook dit jaar afzonderlijk zijn. De 6 Km start om 19:30 uur  en de10 km zal 45 minuten later starten om 20:15 uur.  De start zal net als de aankomst plaats vinden op ‘t Zand.

2. Waarom start de 6 km eerst?

Omdat het op deze manier mogelijk is om te wachten tot de laatste van de 6 km min of meer is aangekomen. Tevens is het voor kinderen die deelnemen aan de 6 Km nog een redelijk uur.

3. Het is donker op sommige stukken?

Dat is inderdaad zo. In de maand december is het om 17 uur donker maar dat maakt ook het speciale van het evenement in de stad. De kerstverlichting komt dan ook het beste tot zijn recht ook al is die niet in alle straten aanwezig. Het is nu eenmaal onmogelijk om een omloop van 6 & 10 km te vinden binnen het centrum die volledig verlicht is met extra kerstverlichting.

4. Het is soms gevaarlijk glad?

Ook dat heeft te maken met het specifieke van de stad BRUGGE. Namelijk er liggen heel veel kasseien. En zelfs bij droog weer zijn die soms glad. Een reden te meer om heel voorzichtig en waakzaam te zijn eerder dan te proberen 30 seconden sneller te lopen. De hoofdbetrachting moet zijn om deel te nemen voor de eindejaarsfeer, de muziek, de kerstverlichting en het lopen in de Brugse binnenstad veel meer dan een toptijd neer te zetten want dit is op deze omloop en in deze omstandigheden onmogelijk.

5. Moet je lang aanschuiven aan de start?

Door te verschuiven naar ’t Zand is er veel meer ruimte om te starten en valt de wachttijd geweldig mee. Tevens moet je rekening houden met het feit dat de tijd die genomen is pas in gaat als je de startlijn overschrijd.

6. Kan er niet in meerdere boxen worden gestart?

Er is een startbox vooraan voor de eerste 150 van het jaar voordien. Meerdere boxen plaatsen is onmogelijk

7. Is de Kerstloop niet duur?

Absoluut niet in vergelijking met andere stadslopen van deze omvang waar je meer betaald en minder krijgt voor je geld. De kerstloop is eerder een van de goedkoopste in zijn soort. Tevens en niet onbelangrijk gaat alle winst naar Goede Doelen!! Ook in de twee moeijke voorgaande jaren met financieel verlies werd er toch een bedrag geschonken aan 4 projecten voor het Goede doel. Daarom moet men er als deelnemer rekening mee houden dat het event absoluut geen commerciƫle doelen heeft, integendeel!

8. Zijn de kleedkamers ver van de Start/aankomst?

De kleedkamers bevinden zich op 600 meter van de start en aankomstplaats. Gebruik deze afstand als warming up naar de startplaats.

9. Zijn de straten niet te smal in BRUGGE?

De smalste stroken werden er de laatste jaren steeds uitgehaald maar je kan niet alle smalle straten vermijden en dat is tevens BRUGGE zoals het echt is!

10. Zijn er voldoende toiletten?

Zeer zeker. Er zijn een aantal toiletten in de Halletoren maar onvoldoende. Daarom worden een aantal toiletten bijgeplaatst op ’ T Zand aan de startplaats.

11. Wanneer kan ik mijn naturaprijs ontvangen?

Dit kan vanaf 1600 uur reeds op het gelijkvloers van de Halletoren. Het is raadzaam om dat voor de wedstrijd te doen om te vermijden dat je in een lange wachtrij komt te staan wat onvermijdelijk is in de beperkte ruimte van de Halletoren.