Lopen voor het goede doel

Brugge Unicars Kerstloop

LOPEN VOOR GEZONDHEID


De vraag die heel veel mensen die lopen soms te horen krijgen : Voor wat loop je eigenlijk ?
90 % van de mensen die lopen zullen antwoorden : voor mijn gezondheid. En dat is ook wel zo want slechts 10 % doet het om te presteren. Niks verkeerd daaraan , ver van zelfs.
Wat ik bedoel is dat gezondheid de voornaamste eigenschap is van mensen die lopen en zeker de laatste tijd.
Want automatisch door te beginnen met lopen ga je ook je levensstijl wat aanpassen naar gezonder en dus beter voor je lichaam.
Want dit blijft de essentie waarom met zijn allen massaal de loopschoenen aanbinden de laatste tijd.
Ons meer bewust zijn van de waarde van ons lichaam en onze gezondheid.
Want heel veel kwalen zijn terug te brengen tot te weinig bewegen. En laat de loopsport daar het beste medium voor zijn : Gemakkelijk, goedkoop en op korte tijd kan je veel doen .

De betere lopers hebben hier ook een niet onbelangrijke opdracht: door een gezonde levensstijl uit te stralen motiveren ze uiteindelijk hun omgeving om ook te lopen. En na hun actieve loopbaan gaan ook de meeste atleten blijven lopen voor hun gezondheid.

Momenteel zijn ook heel veel mensen niet in staat om te lopen door ziekte bijvoorbeeld maar het zou ook voor die mensen veel beter zijn voor hun lichaam moesten ze bewegen, al kan dat voor hun pas na een goede begeleiding en met geduld.
Denk maar aan mensen met overgewicht , diabetes, astma;… enz

Maar LOPEN voor GEZONDHEID is ook een ander begrip en dat is lopen voor de gezondheid van andere mensen.
Voor het goede doel, voor mensen op de wereld die het niet zo goed hebben dan wij kunnen wij er voor zorgen dat sommige mensen het iets beter krijgen en dus ook wat gezonder kunnen leven dan dat ze dit momenteel doen.

Dit zal dan ook de hoofddoelstelling worden van de VZW LOPEN voor GEZONDHEID :

Loopwedstrijden organiseren voor allen zowel recreant als topper, dames, heren en kinderen met de tweedelige bedoeling :

Lopen voor onze eigen GEZONDHEID
en
voor de GEZONDHEID van andere mensen

twee vliegen in een klap!
Daarnaast begeleiden van mensen tijdens hun eerste loopstappen, niet gebonden aan 10 of 12 weken maar zolang nodig is om op een gezonde manier en niet op een commerciële manier te leren lopen.