Lopen voor het goede doel

Brugge Unicars Kerstloop

Kerstloop Brugge - algemeen


ALGEMENE INFORMATIE

TWAALFDE BRUGSE UNICARS KERSTLOOP die door gaat op vrijdag 08 december 2023 in het centrum van de stad BRUGGE met start en aankomst  op ’t ZAND van BRUGGE. Fantastische omloop dwars door een feestverlicht centrum met sfeervolle muziek op de volledige omloop.
In combinatie met het evenement WINTERGLOED van de Stad BRUGGE moet dit het allermooiste zijn wat in BELGIE zal te zien zijn op het gebied van sfeervolle omloop. Na de editie vorig jaar waren de deelnemers unaniem dat dit een bijzonder sfeervol event was!

WEDSTRIJDEN

Er zal een wedstrijd plaatsvinden over 6 km en een wedstrijd over 10 km. De start is opnieuw afzonderlijk en dit om veiligheidsredenen. De 6 Km start  als eerste om 19.30 uur en de 10 Km start om 20.15 uur.
De tijdsopname zal gebeuren door de firma CHRONORACE en dezelfde avond is de uitslag beschikbaar op  www.chronorace.be

SECRETARIAAT - KLEEDKAMERS - DOUCHES

Ook dit jaar zijn de kleedkamers  in de hallen van de Halletoren op 600 meter van de startplaats en de aankomstplaats. Het secretariaat zal geopend zijn vanaf 16u en is gevestigd op het eerste verdiep van de Halletoren. Ter plaatse, op het gelijkvloers van de Halletoren  kan je ook je bagage in bewaring geven tot na de wedstrijd. Er zullen  naast de toiletten in de Halletoren extra toiletten worden geplaatst aan de startplaats.
Douches plaatsen is evenwel onmogelijk op deze locatie.

INSCHRIJVINGEN

De inschrijvingsprijs bedraagt zowel voor de 6 Km als voor de 10 Km 16 euro in voorinschrijving tot 08 september ( 3 maand voor de Kerstloop). Vanaf 09 september zal de prijs 17 euro bedragen en vanaf 8 november ( 1 maand voor het event) zal de inschrijvingsprijs 18 euro bedragen.  Inbegrepen in de prijs is dat uw nummer naar uw thuis zal worden opgestuurd tot einde november. Latere inschrijvingen of betalingen zullen hun nummer ter plaatse kunnen afhalen. Nummers naar buitenland worden niet vooraf opgestuurd maar moeten eveneens ter plaatse worden afgehaald
Tevens zal 1 euro van uw inschrijvingsprijs geschonken worden aan de WARMSTE WEEK die dit jaar zal plaats vinden in BRUGGE.

WEBSITE

Inschrijven voor 6 Km en 10 Km via de site: www.lopenvoorhetgoededoel.be

RUNNING CENTER is NU “All Athletes

Wie inschrijft via ALL ATHLETES Gistelsesteenweg 550 - 8200 BRUGGE krijgt zijn borstnummer meteen mee.
Hier is de prijs iets goedkoper aangezien uw nummer niet moet worden opgestuurd!

SNEL INSCHRIJVEN

Bij het snel inschrijven is de inschrijvingsprijs het goedkoopst maar tevens ben je zeker van uw startnummer als de inschrijvingen te hoog worden.

Voorinschrijven klik hier.

GESCHENK

Alle deelnemers, zowel de 6 Km als de 10 km, ontvangen VOOR de wedstrijd op vertoon van hun borstnummer een herinneringsgeschenkje. Dat kan ook nog na de wedstrijd tot 22.30 uur. Tevens ontvangt iedereen op vertoon van zijn borstnummer een Kerstmuts met verlichting om het geheel nog sfeervoller en leuker te maken.

KERSTMUTS

Net zoals de voorgaande jaren zal iedere  deelnemer een verlichte kerstmuts ontvangen en  kunnen we een heel speciaal sfeer teweeg brengen in het stadscentrum. Daarom roep ik iedereen op om dit voor de wedstrijd af te halen ( vanaf 1600 uur op het gelijkvloers van de Halletoren op vertoon van uw borstnummer) en te dragen tijdens de wedstrijd. Zo genereer je allemaal samen een magisch en onvergetelijk beeld.

MOBILITEIT

Om grote parkeerproblemen te vermijden is de beste optie je wagen achter te laten op de vernieuwde en grote parking onder ’t Zand, dus onder de start en aankomstplaats en op de parking aan het station. Van daaruit kan je met de bus van DE LIJN elke 15’ naar het stadscentrum.

OMLOOP

Een onvoorstelbaar knappe omloop in een feestverlichte binnenstad :
Klik op OMLOOP 6km voor stratenplan.
Klik op OMLOOP 10km voor stratenplan.

VAAKST GESTELDE VRAGEN:

Indien je een vraag hebt in verband met de Kersloop vind je die hier misschien terug bij de meest gestelde vragen over de wedstrijd.
Klik op Q & A voor vraag en antwoord.

PRIJSUITREIKING

De huldiging van de eerste drie per categorie en per afstand zal gebeuren op het eerste verdiep van de Halletoren  vanaf 22.00 uur en dat is een goed uur na het einde van de wedstrijd. De reeksen voor de prijsuitreikingen zijn voor de 10 Km :  Dames JUNIORES, SENIORS , +35, +45 en +55  en voor de Heren JUNIORS, SENIORS, +40, +50 en +60 en voor de 6 Km de eerste 5 Dames algemeen en de eerste 5 heren algemeen.
Voor de  kinderen onder de 12 jaar is een speciale attentie voorzien voor de winnaar op de 6 Km en op de 10 Km zowel bij de jongens als de meisjes en deze attentie zal geschonken worden direct na de aankomst op ’ t Zand aan de aankomstlijn.

PROJECT GOEDE DOEL :

De wedstrijd staat net als ieder jaar volledig in het teken van een aantal projecten voor het goede doel. Dit jaar is dat de
VZW VIRO ( een organisatie in de zorg en ondersteuning voor personen met een beperking),  LEIF West-Vlaanderen (LevensEinde InformatieForum, laagdrempelige dienstverlening rond het levenseinde o.m. vanuit het Levenshuis in Brugge) en  VI-GE NOORDZEE (Brugse sportvereniging voor personen met een visuele handicap) en DE PASSER ( Een warme school voor normaal-  tot hoogbegaafde jongeren met autisme) er bij gekomen. Eveneens zal de ondersteuning van LINDSEY DE GRANDE net zoals de voorgaande 4 jaar worden verder gezet. Verschillende jeugdverenigingen uit de regio BRUGGE ontvangen ook werkingskosten voor hun medewerking aan de Kerstloop.

Voor het eerst zal de KERSTLOOP per deelnemer aan de start 1 euro schenken aan de WARMSTE WEEK die dit jaar overigens zal plaats vinden in BRUGGE later in de maand december 2023.