Lopen voor het goede doel

Brugge Unicars Kerstloop

DERTIENDE EDITIE KERSTLOOP IN BRUGGE OP VRIJDAG 06 DECEMBER 2024


Op Vrijdag 6 december 2024 gaat in de binnenstad van de Stad BRUGGE  reeds de DERTIENDE  editie door van de BRUGSE UNICARS KERSTLOOP. Na een bijna recordeditie vorig jaar en het grote succes van de Kerstloop is opnieuw gebleken welk groot potentieel de Brugse Kerstloop heeft. Heel veel sfeer, muziek, animatie en een massa toeschouwers op de omloop  zorgen voor wellicht de mooiste maar toch zeker en vast de meest sfeervolle en de grootste kerstloop van het land. Deze is ondertussen een begrip geworden en niet alleen in de regio maar ook ver daarbuiten.

Zowel de start als de aankomst zullen opnieuw op ’T ZAND plaats vinden waar veel meer ruimte is om alles op een veilige manier te organiseren voor iedereen. Er zal een wedstrijd over 6 Km plaats vinden met start om 19.30 uur en om 20.15 uur een 10 Km. Zo kan iedereen deel nemen op een afstand die hem past. De omloop doet al de mooiste plaatsen van het Centrum aan die op dit moment van het jaar op zijn mooist zijn met de unieke kerstverlichting en met muziek en animatie op 20 plaatsen op de omloop. In combinatie met het evenement WINTERGLOED van de Stad BRUGGE moet dit het allermooiste zijn wat een loopwedstrijd kan aanbieden. Een fantastische omloop in een feestverlichte stad.

Ook in 2024 zal iedere deelnemer een verlichte Kerstmuts krijgen om zo een magisch beeld te creëren in de Brugse binnenstad. Want sfeer, muziek en animatie blijven toch de basis ingrediënten van de Kerstloop.

De Kerstloop blijft ook  een event ten voordele van Goede doelen. Met nochtans enkele moeilijke jaren achter de rug is de organisatie ieder jaar zijn engagement nagekomen tegenover verschillende projecten voor het goede doel in de Regio.

Nadat de Kerstloop vorig jaar een doel was van de WARMSTE WEEK en er op die manier 4800 Euro werd geschonken aan de Warmste Week zal dat ook dit jaar op dezelfde manier gebeuren ook al zal de Warmste Week niet in Brugge plaats vinden. Er zal dit jaar nog meer worden ingezet om door allerlei kleine acties nog meer centjes in te zamelen voor de Warmste Week.

Volg ons op FacebookVolg ons op Facebook