Lopen voor het goede doel

Brugge Unicars Kerstloop

TWAALFDE EDITIE KERSTLOOP IN BRUGGE OP VRIJDAG 08 DECEMBER 2023


Op Vrijdag 08 december 2023 gaat in de binnenstad van de Stad BRUGGE de TWAALFDE editie door van de
BRUGSE UNICARS KERSTLOOP.

Na TWEE moeilijke jaren door corona en een jaar verplaatsing omwille van het Wereldkampioenschap Voetbal naar een zondag hopen we met zijn allen dat 2023 eindelijk eens terug een normaal jaar kan worden voor de organisatie van wellicht de mooiste maar toch zeker en vast de meest sfeervolle Kerstloop van het land.

Ondanks al die moeilijkheden heeft de KERSTLOOP vorig jaar bewezen dat er nog steeds heel veel potentieel in de Kerstloop zit. Deze is ondertussen een begrip geworden en niet alleen in de regio maar ook ver daarbuiten.

We keren dus terug zoals altijd naar een vrijdag wat zeker een voordeel zal zijn voor de werkende deelnemers alsook voor de schoolgaande jeugd wat in 2022 een obstakel bleek te zijn.

Zowel de start als de aankomst zullen opnieuw op ’T ZAND plaats vinden waar veel meer ruimte is om alles op een veilige manier te organiseren voor iedereen. Er zal een wedstrijd over 6 Km plaats vinden met start om 19.30 uur en om 20.15 uur een 10 Km. Zo kan iedereen deelnemen op een afstand die hem past.

De omloop doet al de mooiste plaatsen van het Centrum aan die op dit moment van het jaar op zijn mooist zijn met de unieke kerstverlichting en met muziek en animatie op 20 plaatsen op de omloop. In combinatie met het evenement WINTERGLOED van de Stad BRUGGE moet dit het allermooiste worden wat een loopwedstrijd kan aanbieden. Een fantastische omloop in een feestverlichte stad. Daarnaast waren er in 2022 terug een massa toeschouwers op de omloop om de deelnemers vooruit te schreeuwen, iets wat we de laatste jaren niet meer hadden gezien. Een droom voor elke loper om dit te beleven.

Ook in 2023 zal iedere deelnemer een verlichte Kerstmuts krijgen om zo een magisch beeld te creëren in de Brugse binnenstad. Want sfeer, muziek en animatie blijven toch de basis ingrediënten van de Kerstloop.

Het bezoek van ZKH Prins Laurent aan de editie 2018 om het startschot te geven en op deze manier de organisatie een boost te geven zal zeker een hoogtepunt blijven in de geschiedenis van de Kerstloop en wil ook zeggen dat het project van de Kerstloop om te organiseren voor het goede doel aan waarde heeft gewonnen.
De Kerstloop blijft sowieso een event ten voordele van Goede doelen met nochtans enkele moeilijke jaren achter de rug is de organisatie ieder jaar zijn engagement nagekomen tegenover verschillende projecten voor het goede doel;

Volg ons op FacebookVolg ons op Facebook